Stora boken om fermentering : fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier / Jenny Neikell.
Material type:
- 9789113107295
- 641.4 23/swe
- Qcada
Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Löftadalens folkhögskola Facklitteratur | Non-fiction | 641.4 (Browse shelf(Opens below)) | Available | 80073232536 |
Browsing Löftadalens folkhögskola shelves, Shelving location: Facklitteratur Close shelf browser (Hides shelf browser)
Innehållet tidigare publicerat i författarens: Fermentera ; Fermentera 2.0
Succéböckerna Fermentera och Fermentera 2.0 banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I Stora boken om fermentering samlar vi de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker, och får även en ny uppdaterad faktadel och helt nya recept. Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur i maten och bildar spännande smaker, som syra och umami. Dessutom kan fermenterad mat ha positiva effekter på vår hälsa. I den här boken får du bekanta dig med allt från kimchi, koji och kombucha till tempeh, kefir och surdeg. I bokens gedigna faktadel beskrivs fermenteringstekniker och mikrobiologiska processer på ett fängslande och lättfattligt vis. Med de detaljerade recepten som inte bara förklarar hur, utan varför, är det enkelt att lyckas med fermentering hemma och det behövs ingen dyr specialutrustning. Med några burkar, sildukar och en spis kommer man långt. Välkommen in i en fascinerande värld av goda smaker!
There are no comments on this title.