Ett persiskt kök / Maryam Madaresi ; foto: Sara Danielsson.
Material type:
- 9789178873654
- 641.5955 23/swe
- Qcabd-oak
Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Löftadalens folkhögskola Facklitteratur | Non-fiction | 641.595 (Browse shelf(Opens below)) | Available | 80074454085 |
Browsing Löftadalens folkhögskola shelves, Shelving location: Facklitteratur Close shelf browser (Hides shelf browser)
”Hur lagar man det där?” frågade Maryam Madaresis kollegor när de såg hennes lunchlådor. Det blev starten på ett Instagramkonto med följare från hela världen där hon delar med sig av traditionella persiska recept blandade med egna. Och nu kommer hennes första kokbok med persisk mat som den lagas hemma i vanliga kök. Det är rätter som får färg, doft och smak av ingredienser som saffran, sumak, granatäpple och färska örter. I centrum står förstås riset med tahdig, den knapriga skorpan som många känner igen men boken rymmer givetvis också recept på autentiskt lagade grytor, grillspett, soppor, bröd och röror och mycket mer. Det är vällagat, mustigt och fantastisk gott.[Bokinfo]
There are no comments on this title.